Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2018

Державному реєстратору комунального підприємства повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до вибуття з державної власності приміщення

Прокурорами Запорізької місцевої прокуратури №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання службовим становищем реєстратором комунального підприємства при проведенні реєстраційних дій щодо об’єкта нерухомого майна, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Незважаючи на те, що одне з приватних товариств не мало жодних правовстановлюючих документів на об’єкт нерухомості, державний реєстратор комунального підприємства області всупереч вимог закону, безпідставно зареєструвала право власності на нежитлове приміщення салону краси, площею понад 380 кв.м. по проспекту Соборному в Олександрівському районі Запоріжжя. 
 
Вказане приміщення вартістю понад 1,5 млн. грн. перебуває у державній власності та раніше надавалось в оренду приватному підприємству. Таким чином, наслідок протиправних дій реєстратора вказане приміщення фактично вибуло з державної власності.
 
Слідчим СВ Олександрівського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області за погодженням з процесуальним прокурором Запорізької місцевої прокуратури №1 повідомлено про підозру державному реєстратору у вчиненні вказаного злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.
 
Окрім того, з метою поновлення інтересів держави Запорізької місцевою прокуратурою №1 пред’явлено до суду позов в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області та Головного управління статистики у Запорізькій області про визнання незаконним та скасування рішення реєстратора про державну реєстрацію прав на вказане приміщення. Наразі розгляд зазначеної позовної заяви Запорізьким окружним адміністративним судом триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2130