Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

Прокуратура вимагає законного покарання для зловмисника, який вчинив розбійний напад з проникненням в житло

Запорізька місцева прокуратура № 3 домоглась через Апеляційний суд області скасування незаконного вироку Ленінського районного суду Запоріжжя щодо раніше судимого зловмисника.
 
Відтак, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 здійснювалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно раніше судимого громадянина, який вчинив розбійний напад на місцеву мешканку, поєднаний з проникненням у її житло.
 
Однак, суд першої інстанції, всупереч нормам кримінально-процесуального законодавства, змінив юридичну кваліфікацію дій обвинуваченого на ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).
 
Не погодившись із вказаним рішенням суду, прокурором подано апеляційну скаргу, за наслідками розгляду якої, вирок Ленінського районного суду Запоріжжя скасовано, та справу направлено на новий розгляд в суді першої інстанції.
 
Також, судом апеляційної інстанції в своєму рішенні зазначено, що під час нового розгляду кримінального провадження суду першої інстанції необхідно повно, всебічно з дотриманням вимог кримінального та кримінального процесуального закону, ретельно перевірити усі надані сторонами докази з належною їх оцінкою та ухвалити законне, обґрунтоване і вмотивоване рішення у відповідності до приписів, передбачених ст. 370, 374 КПК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2067