Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2018

За принципової позиції прокуратури Запорізької області тимчасово обмежили у доступі до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державного реєстратора, яким допущено порушення порядку проведення реєстраційних дій

У рамках судової справи за позовом прокурора про витребування у власність держави із чужого незаконного володіння нерухомого майна за заявою прокуратури області, судом винесено ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірний об’єкт нерухомості.
 
Відповідну ухвалу суду в день її отримання прокуратурою області подано із заявою про державну реєстрацію зазначеного обтяження.
 
Проте, незважаючи на наявність заявленого обтяження та до прийняття остаточного рішення за відповідною заявою, державним реєстратором виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області проведено державну реєстрацію змін в частині адреси спірного майна за заявою відповідача по судовій справі.
 
Указані дії державного реєстратора вчинено з порушенням вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо черговості розгляду заяв про державну реєстрацію прав на нерухоме майно.
 
Як наслідок, рішенням державного реєстратора, яким розглядалась заява прокуратури області, відмовлено, арешт на спірний об’єкт нерухомості не накладено, що надає відповідачу по судовій справі реальну можливість здійснити подальший продаж цього майна. 
 
Ураховуючи викладене, заступником прокурора Запорізької області до Головного управління юстиції у Запорізькій області подано скаргу на дії відповідного державного реєстратора, яку задоволено шляхом блокування його доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.  
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2270