Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

Завдяки скоординованим діям прокуратури та СБУ, під вартою опинився зловмисник, який приймав активну участь у злочинній діяльності терористичної «ДНР»

 Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розслідуваному СВ УСБУ в Запорізькій області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник,  перебуваючи на території Донецької та Луганської області, реалізуючи умисел на сприяння злочинній діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», перебуваючи у складі «7-ї окремої мотострілкової бригади» (7 ОМСБр), в/ч 08807, приймав активну участь у злочинній діяльності терористичної організації «ДНР», направленій на збройний супротив Збройним силам України та підрозділам Національної Гвардії України.
 
За результатами проведення ряду слідчих та розшукових дій, 8 жовтня вказану особу затримано на підставі ухвали суду та співробітиками СВ УСБУ в області за погодженням із прокуратурою Запорізької області, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3  КК України.
 
Сьогодні, 9 жовтня, ухвалою слідчого судді задоволено клопотання слідчого СВ УСБУ в області, погоджене з прокурором, та застосовано до вказаного громадянина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення.
 
Довідково: Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2088