Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

На лаві підсудних опинились зловмисники, які погрожуючи насильством, вимагали у мешканця Мелітополя 100 тисяч доларів США

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Запорізької області завершено досудове розслідування стосовно двох осіб, які погрожуючи застосуванням насильства стосовно потерпілого та його близьких родичів вимагали у мешканця Мелітополя грошові кошти у розмірі 100 тисяч доларів США.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб за попередньою змовою, достовірно знаючи, що мешканець Мелітополя здійснює оборудки з криптовалютою та володіє значною сумою грошових коштів, протягом квітня – травня поточного року, представляючись працівниками СБУ, вимагали від потерпілого грошові кошти у розмірі 100 тис. доларів США за неповідомлення працівникам правоохоронних органів та громадським активістам про, начебто, наявний у потерпілого зв’язок із терористичними організаціями, що діють на Сході України.
 
Під час чергової передачі зловмисникам грошових коштів, останніх затримано співробітниками прокуратури та СБУ в області в порядку ст. 208 КПК України.
 
За клопотанням прокурора підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під варту без можливості внесення застави.
 
На майно підозрюваних накладено арешт.
 
Обвинувальний акт у вказаному резонансному провадженні за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) направлено до Мелітопольського міськрайонного суду для розгляду по суті.
 
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1825