Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

Завдяки наполегливій позиції прокуратури у державну власність реально повернуто об’єкт нерухомості вартістю 1,9 млн гривень

Прокуратурою Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про повернення у державну власність об’єкту нерухомості площею 1029,2 кв.м., вартістю 1,9 млн. грн.
 
Так, рішенням Бердянського міськрайонного суду Запорізької області у січні 2018 року задоволено позов прокуратури області та витребувано з володіння фізичної особи у власність держави в особі Фонду державного майна України об’єкт нерухомості колишнього санаторію «Лазурний» загальною площею 1029,2 кв.м., який знаходиться по вулиці Перлинній, 8 у місті Бердянськ.
 
Підставою подачі прокурором позову стало незаконне вибуття з державної власності відповідного нерухомого майна внаслідок прийняття виконавчим комітетом Бердянської міської ради неправомірного рішення про розпорядження цим майном, а також подальше незаконне його відчуження фізичній особі.
 
Указане судове рішення прокурором звернуто до примусового виконання та вжито заходів з метою спонукання Фонду державного майна України як належного власника до ініціювання питання проведення державної реєстрації права державної власності на зазначений об’єкт нерухомості.
 
Як наслідок, у рамках виконавчого провадження складено акт державного виконавця про повернення об’єкту нерухомості представнику Фонду державного майна України та відповідне виконавче провадження  закінчено у зв’язку фактичним виконанням у повному обсязі.
 
Крім того, за відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 16.08.2018 державним реєстратором на об’єкт нерухомості, витребуваний судовим рішенням, внесено відомості про виникнення за Державною України права власності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2138