Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2018

Прокуратура домоглась скасування рішення про державну реєстрацію прав на самовільно збудовану споруду магазину-кафе в центрі Запоріжжя

Жовтневий районний суд Запоріжжя задовольнив позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Запорізької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав на самовільно збудовану будівлю магазину-кафе, визнання недійсними договорів щодо її подальшої купівлі-продажу.
 
Було встановлено, що протягом 2015-2016 років громадянка П. самочинно збудувала на самовільно зайнятій земельній ділянці по вулиці Запорізькій в Олександрівському районі Запоріжжя будівлю магазину-кафе площею більше 300 кв.м.
 
Незважаючи на те, що вищезгадана особа мала правовстановлюючі документи лише на раніше збудовану споруду площею 74 кв.м., державний реєстратор колишньої реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, всупереч вимог закону, безпідставно зареєструвала право власності на об’єкт нерухомого майна площею понад 300 кв.м. за відсутності будь-яких необхідних дозвільних документів як на земельну ділянку, так і для здійснення будівельних робіт.
 
У подальшому, з метою уникнення передбаченої законом відповідальності та узаконення «самобуду», громадянкою П. відчужено вказану будівлю на користь громадянки К., шляхом укладення договорів купівлі-продажу.
 
За вказаними фактами місцевою прокуратурою було розпочато відповідні кримінальні провадження, які наразі перебувають на розгляді судів. Також з метою захисту інтересів держави та територіальної громади міста в особі Запорізької міської ради прокуратурою пред’явлено відповідний цивільний позов до Жовтневого районного суду Запоріжжя.
 
Під час розгляду позову у суді, відповідачами неодноразово подавалися безпідставні клопотання про закриття провадження у справі та залишення позову прокуратури без розгляду, які судом обґрунтовано відхилено. 
 
Незважаючи на вказане, завдяки активній позиції прокурорів, які підтримували позов, рішенням Жовтневого районного суду Запоріжжя від 01.08.2018 позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено у повному обсязі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2287