Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2018

Прокуратура здійснює протидію тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі регіону (фото)

В ході здійснення належного процесуального керівництва Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, проведений огляд земельної ділянки, розташованої на території Підгірненської об’єднаної територіальної громади Василівського району та встановлено, що земельна ділянка державної форми власності саомвільно засіяна озимою пшеницею.
 
 Прокурором у кримінальному провадженні до органів фіскальної служби передано повний пакет документів щодо визнання врожаю озимої пшениці безхазяйним.
 
Завдяки скоординованим діям Василівського відділу Енергодарської місцевої прокуратури, Василівського управління ГУ ДФС в Запорізькій області, Василівського ВП ГУ НП в Запорізькій області, проведено збирання озимої пшениці на вказаній земельній ділянці, що становить 8300 кг на загальну вартість 40 тис. грн.
 
Органами фіскальної служби складено акт опису та попередньої оцінки безхазяйного майна, виявленого на самовільно зайнятій земельній ділянці та на теперішній час проводиться постановка на облік зазначеного майна з ознаками безхазяйного.
 
У подальшому кошти від реалізації безхазяйного майна, а саме 8300 кг озимої пшениці будуть звернуті в дохід держави та поповнять бюджет об’єднаної територіальної громади.
 
Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури й надалі забезпечується принципове реагування на кожен факт самовільного використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2665