Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2018

За І півріччя 2018 року слідчими прокуратури розслідувалось 507 кримінальних проваджень

Упродовж 6 місяців 2018 року управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва в умовах законодавчих змін та процесів, що відбуваються у державі у зв’язку зі створенням Державного бюро розслідувань, слідчими прокуратури розслідувалось 507 та закінчено 300 кримінальних проваджень.
 
До суду направлено 31 обвинувальний акт стосовно 40 осіб.
 
Не стоїть на місці виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, вчинених державними службовцями та представниками влади у сфері службової діяльності.
 
На цьому напрямку прокуратурою області направлено до суду 16 обвинувальних актів у сфері службової діяльності та 9 щодо хабарництва.
 
Так, до суду направлено обвинувальний акт відносно голови Новомиколаївської РДА, яка є державним службовцем категорії «А» (вищий корпус державної служби), яка за пособництвом голови Новомиколаївської районної ради вимагала та одержала неправомірну вигоду у розмірі 27 тис. грн. за винесення розпорядження про виділення земельної ділянки з подальшим підписанням договору оренди на вказану ділянку.
 
Також до суду направлено обвинувальний акт відносно керівника ТОВ ВКФ «ГЮСС» та ПрАТ «Запоріжзв’язоксервіс», який заволодів грошовими коштами комунальних підприємств міста Запоріжжя на суму майже 9 млн. грн.  У ході розслідування на майно підозрюваного особи накладено арешт на суму понад 10 млн. грн., прокурором в інтересах держави в особи Запорізької міської ради заявлено позов на всю суму завданих збитків.
 
Закінчено розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт відносно заступника начальника Запорізького регіонального управління водних ресурсів, яка діючи спільно з начальником цього управління одержала від представника одного з приватних підприємств неправомірну вигоду у розмірі 15 тис. грн. за позитивне погодження розрахунку потреби у воді та водовідведення приватному підприємству.
 
До суду направлено обвинувальний акт про злочини, вчинені у складі організованої злочинної групи відносно 6 осіб, обвинувальні акти про злочини у бюджетній сфері та у сфері земельних відносин.
 
Безумовно кричущими є факти, коли той, хто повинен охороняти громадян від злочинів, сам їх зухвало вчиняє. Тому на вістрі уваги прокуратури області – правоохоронці.
 
У поточному році кількість притягнутих до кримінальної відповідальності правоохоронців становить 23 особи, з яких 14 працівників поліції, 1 працівник органів прокуратури, 2 працівники фіскальної служби, у тому числі 1 митник, 2 працівники установ виконання покарань, 1 працівник державної рибної охорони та 3 працівники інших правоохоронних органів.
 
З указаної кількості правоохоронців 6 притягнуто до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, пов’язаних з катуваннями та іншим жорстоким поводженням з людьми.
 
Зокрема у поточному році до суду направлено обвинувальний акт відносно 3 поліцейських Управління патрульної поліції, які застосували до фізичної особи заходи фізичного впливу та спеціальні засоби – наручники, спричинивши потерпілому легкі тілесні ушкодження, після чого незаконно утримували його біля приміщення стаціонарного посту за низької температури атмосферного повітря, обмежуючи свободу переміщення шляхом заборон залишати вказане місце та позбавляли можливості вживання їжі та пиття.
 
Також триває судовий розгляд обвинувального акта відносно інспектора патрульної поліції, яка безпідставно нанесла удар рукою по обличчю та два удари ногою по ногам цивільної особи, заподіявши цій особі легкі тілесні ушкодження.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1691