Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

Прокуратурою Запорізької області приділяється підвищена увага міжнародному співробітництву під час кримінального провадження

Упродовж 6 місяців 2018 року органами прокуратури Запорізької області на належному рівні забезпечено нагляд за додержанням законодавства на вказаному напрямі діяльності.
 
За цей час до прокуратури області від компетентних органів іноземних країн надійшло 13 запитів про надання правової допомоги, 4 з яких – у децентралізованому порядку від іноземних органів в рамках міжнародних домовленостей.
 
Такі запити надходили від компетентних органів Республіки Польща, Угорської Республіки, Королівства Нідерландів, Латвійської Республіки, Республіки Білорусь, Російської Федерації, Республіки Казахстан та Грузії.
 
В основному запити стосувалися проведення таких слідчих (процесуальних) дій як допити свідків, потерпілих, підозрюваних, вручення процесуальних документів, а також надання матеріалів, які характеризують особу.
 
За цей час до правоохоронних органів області від іноземних компетентних органів надійшла 1 кримінальна справа з клопотанням про перейняття кримінального переслідування відносно громадянина України.
 
Правоохоронними органами області за цими матеріалами відкрито кримінальне провадження та досудове розслідування у ньому наразі триває.
 
Загалом правоохоронними органами області упродовж поточного року проводилось судове розслідування у 10 кримінальних провадженнях, що передані з-за кордону протягом 2011-2018 років.
 
Упродовж звітного періоду не залишено поза увагою правоохоронних органів області питання розшуку осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду.
 
Так, за цей час у міжнародному розшуку перебувала 31 особа. За кордоном затримано 1 особу, яка розшукувалась у зв’язку з кримінальними провадженнями, що перебувають у провадженні органів поліції та суду.
 
У зв’язку із затриманням на території іноземної держави цієї особи, прокуратурою області підготовлено та направлено до Генеральної прокуратури України клопотання про її екстрадицію. Ще 1 таких запит скеровано до Міністерства юстиції України.
 
Прокуратурою області за дорученням Генеральної прокуратури України проведено екстрадиційні перевірки щодо наявності підстав, які можуть перешкоджати видачі за кордон 2 осіб, затриманих у попередні роки.
 
На цей час в установах виконання покарань на території Запорізької області відбувають покарання ще 4 особи, відносно яких надійшли запити компетентних органів іноземних держав про їх екстрадицію.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1947