Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2018

Прокуратура стоїть на сторожі забезпечення правил безпеки на підприємствах та тримає під пильним наглядом розслідування фактів нещасних випадків на виробництві

Промисловий комплекс Запорізької області налічує більш ніж 160 великих підприємств та є базисом економічного розвитку регіону.
 
Функціонування і розвиток вказаної галузі можливе лише за умови створення безпечних і сприятливих умов праці, тому вказане питання є пріоритетним напрямом соціальної політики держави.
 
В свою чергу на контролюючі та правоохоронні орган покладено обов’язок забезпечення дотримання правил безпеки на виробництві, швидке і ефективне розслідування фактів нещасних випадків на виробництві.
 
З цією метою, 16.11.2017 прокурором Запорізької області та т.в.о. начальника ГУНП в області проведено спільну нараду, на якій обговорено стан додержання вимог законодавства  при провадженні досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини проти безпеки виробництва, прокурорського нагляду цих питань.
 
На реалізацію заходів, передбачених рішенням наради, Запорізькою місцевою прокуратурою №3 активізовано розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії. Процесуальними керівниками забезпечено проведення всебічного, повного та ефективного розслідування кримінальних проваджень про злочини проти безпеки виробництва, призначення та проведення експертиз у сфері охорони праці.
 
За наслідками розслідування, упродовж 1 півріччя 2018 року закінчено розслідування та направлено до Ленінського районного суду 5 обвинувальних актів за ч.1, ст.272 КК України, щодо посадових осіб підприємств, які не забезпечили належних умов праці та дотримання вимог чинного законодавства у сфері охорони праці, що стало причинами нещасних випадків та 3 обвинувальні акти за ч.2 ст.272 КПК України відносно посадових осіб, за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною безпекою на виробництві, що спричинило загибель людей.
 
Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2244