Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

Прокуратура вимагає відшкодувати збитки, завдані територіальній громаді директором та власником юридичних осіб приватного права, у розмірі 160 тис. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 скеровано до суду кримінальне провадження щодо порушень посадовою особою приватних підприємств законодавства у сфері земельних відносин та регулювання містобудівної діяльності, якими інтересам територіальної громади Запоріжжя спричинено істотну шкоду.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що директор та власник юридичних осіб приватного права, зловживаючи своїми повноваженнями, шляхом складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, які засвідчують процес будівництва об’єктів нерухомого майна, здійснив державну реєстрацію на фактично неіснуючий об’єкт нерухомості, чим позбавив територіальну громаду Запоріжжя в особі органу місцевого самоврядування права розпорядження та користування комунальним майном – земельною ділянкою площею 0,5722 га.
 
Внаслідок злочинний дій територіальній громаді спричинено шкоду на суму майже 160 тис. грн.
 
У рамках кримінального провадження прокурором в інтересах територіальної громади Запоріжжя в особі органу місцевого самоврядування, пред’явлено позовну заяву про відшкодування шкоди, завданої злочином.
 
На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді Хортицького районного суду Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2500