Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2018

Прокуратурою забезпечено скасування судових рішень, що порушують інтереси територіальної громади Запоріжжя (фото)

Апеляційним судом Запорізької області задоволено дві апеляційні скарги Запорізької місцевої прокуратури № 1 на рішення Заводського та Шевченківського районних судів Запоріжя, які порушували інтереси держави в особі територіальної громади міста.
 
Так, завдяки безпосередній участі Запорізької місцевої прокуратури №1 у розгляді вказаних апеляційних скарг, судові рішення, що порушують інтереси держави скасовано.
 
Рішенням Заводського районного суду Запоріжжя було визнано право власності за набувальною давністю за громадянином Н. на об’єкти нерухомого майна, розташовані по вулиці Фільтрова у Заводському районі Запоріжжя, а саме на будівлю магазину, автозаправні блок-пункти та замощення. Тобто суд, визнавши право власності на замощення як об’єкт нерухомого майна фактично визнав право власності на земельну ділянку площею 0,194 га під цим замощенням, що фактично призвело до її незаконного вибуття із комунальної власності.
 
Не погоджуючись із вказаним рішенням, Запорізькою місцевою прокуратурою №1 у січні 2018 року подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду. Постановою апеляційного суду апеляційну скаргу Запорізької місцевої прокуратури № 1 задоволено, рішення місцевого суду скасовано,у задоволенні позову відмовлено.
 
Окрім того, Запорізькою місцевою прокуратурою №1 за результатом вивчення інформації, розміщеної у Єдиному державному реєстрі судових рішень встановлено, що рішенням Шевченківського районного суду Запоріжжя визнано право власності на будинок по вулиці Стартова у Шевченківському районі в Запоріжжя за набувальною давністю.
 
Водночас, судом залишено поза увагою той факт, що вказаний об’єкт збудовано за відсутності необхідних дозвільних документів, у тому числі на земельну ділянку,  а також, що будинок було придбано в особи, в якої документи на підтвердження реєстрації права власності на нього відсутні.
 
Не погоджуючись із вказаним рішенням, Запорізькою місцевою прокуратурою №1 у квітні 2018 року також подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду. Постановою апеляційного суду апеляційну скаргу Запорізької місцевої прокуратури № 1 задоволено, рішення місцевого суду скасовано,у задоволенні позову відмовлено.
 
Робота з питань виявлення судових рішень, що зачіпають або порушують інтереси держави триває та перебуває на постійному контролі Запорізької місцевої прокуратури №1.
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2170