Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2018

Завдяки втручанню прокуратури затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання громадянина, який ухилявся від відбування адміністративного арешту: за невиконання рішення суду на правопорушника чекає кримінальна відповідальність

Органами прокуратури області постійно приділяється увага додержанню вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного арешту.
 
Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 в ході проведення перевірок встановлено факти тривалого невиконання співробітниками одного із територіальних підрозділів поліції в області рішень суду про накладення на осіб стягнення у виді адміністративного арешту, що у свою чергу призводить до ухилення від відбування призначеного покарання правопорушниками.
 
За результатами перевірок прокуратурою внесено документ прокурорського реагування, винні особи будуть притягнуті до відповідальності.
 
На виконання вказівки місцевої прокуратури, співробітниками поліції затримано громадянина П., який понад 2 роки, а саме з лютого 2016 року злісно ухилявся від відбування адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне, протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та направлено правопорушника до ізолятора тимчасового тримання для відбування адміністративного стягнення.
 
За вказаним фактом умисного невиконання громадянином П. постанови суду про застосування адміністративного арешту, яка набрала законної сили, місцевою прокуратурою внесено відомості Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 382 КК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2873