Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

Прокурор області повідомив про підозру затриманому адвокату, який вимагав у колегії суддів кошти у розмірі 35 тис. доларів США (фото)

Попри численні інформаційні маніпуляції щодо нібито тиску органів прокуратури області на суддів, варто підкреслити, що співробітники прокуратури в своїй діяльності керуються неупередженістю, об’єктивністю в рамках наданих законодавством повноважень.
 
Відтак лише органи прокуратури законодавчо наділені повноваженнями притягнення суддів, які вчинили злочин, до кримінальної відповідальності.  
 
Жорстко реагуючи на порушення Закону суддями, прокуратура Запорізької області так само жорстко та принципово стоїть на захисті прав суддів щодо яких здійснюється злочин.
 
Як приклад, 16 червня поточного року прокурором Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368-3 КК України затриманому 15.06.2018 адвокату, який вимагав через родича судді Господарського суду Запорізької області у колегії суддів вказаного суду грошові кошти в розмірі 35 тис. доларів США за неподання до Вищої ради правосуддя скарги щодо вчиненого, на його думку, суддями дисциплінарного проступку, рішення яких у господарській справі скасовано апеляційною інстанцією та одержав 25 тис. доларів США раніше обумовленої неправомірної вигоди.
Допитаний підозрюваний не визнає себе винним, факт вимагання неправомірної вигоди заперечує.
 
Прокурором до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн. грн., проте 17.06.2018 слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя адвокату обрано запобіжний захід  у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Оскільки адвокат підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, прокуратура області не погоджується із таким рішенням слідчого судді, тому на даний час готується оскаржити його в апеляційному порядку.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 4202