Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

За клопотанням прокуратури до малолітнього зловмисника застосовані примусові заходи виховного характеру

Запорізька місцева прокуратура № 3 звернулась до Ленінського районного суду Запоріжжя з клопотанням про застосування до малолітнього, який не досяг віку з якого настає кримінальна відповідальність, примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення  до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків строком на 1 рік.
 
Відтак малолітній, знаходячись у шкільній роздягальні, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, з портфеля свого однокласника  таємно викрав мобільний телефон. Таким чином, вчинив суспільно-небезпечне діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, а саме: таємне викрадення чужого майна (крадіжка).
 
Найбільш суворий захід виховного характеру малолітньому було запропоновано у зв'язку з тим, що останній вийшов з-під контролю матері, яка виховує його одна. Хлопець неодноразово тікав з дому, доставлявся до лікарні з алкогольним отруєнням, негативно характеризується та не піддається  виховному  впливу.
 
Ленінським районним судом Запоріжжя клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру задоволено.
 
До малолітнього застосовані примусові заходи виховного характеру у вигляді  направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків строком на 1 рік.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2386