Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2018

Співробітники прокуратури та СБУ викрили групу осіб, які вимагали 100 тис. доларів США у мешканця Мелітополя, погрожуючи вбивством йому та членам його родини

Вчора, 6 червня працівниками управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури спільно з працівниками УСБУ в області викрито групу осіб, які вимагали грошові кошти від мешканця Мелітополя, погрожуючи вбивством чи нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.
 
Під час чергової передачі грошових коштів 2 вимагачів затримано в порядку ст. 208 КПК України, грошові кошти, які були заздалегідь ідентифіковані, вилучені у злочинців.
 
На даний час проводиться комплекс слідчо-оперативних дій спільно з працівниками УСБУ в області, направлений на встановлення місцезнаходження інших осіб, причетних до вказаного злочину.
 
Під час розслідування встановлено, що з початку квітня 2018 року по даний час група осіб вимагали від мешканця Мелітополя грошові кошти у розмірі 100 тис. доларів США за неповідомлення працівникам правоохоронних органів та громадським активістам про, начебто наявний у нього зв’язок із терористичними організаціями, що діють на Сході України. З метою прикриття своєї незаконної діяльності особи представлялися працівниками правоохоронних органах регіону, вводили в обману потерпілого щодо наявних зв’язків із високопосадовцями СБУ, та погрожували вбивством потерпілому та членам його родини, а також пошкодженням майна.
 
Водночас, потерпілий жодних зв’язків із так званими «ДНР» та «ЛНР» не мав, проте побоюючись за своє життя та здоров’я передав злочинцям 70 тис. доларів США.
 
Крім того, одночасно учора ввечері проведено ряд санкціонованих обшуків на території міст Мелітополя та Запоріжжя, під час яких вилучено комп’ютерну техніку, зброю, набої та речовину, схожу на наркотичний засіб.
 
Уже сьогодні вказаним особам буде повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України. Готується клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень.
 
Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2438