Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2018

Оголошено про підозру зловмиснику, який намагався зарізати місцевого мешканця в одному із закладів в Запоріжжі

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, за фактом замаху на умисне вбивство мешканця Запоріжжя.
 
Відтак 18 травня правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідома особа, знаходячись у приміщені кафе в Запоріжжі, під час конфлікту спричинила потерпілому тяжкі тілесні ушкодження ножем, а саме проникаюче поранення грудної клітини та внутрішніх органів, зокрема серця, легень та печінки. Після скоєного, зловмисник зник з місця скоєння злочину.
 
Завдяки якісному проведенню першочергових слідчих (розшукових) дій, злагодженій роботі правоохоронних органів, вказаний злочин, скоєний в умовах неочевидності, розкрито та за підозрою у його вчиненні затримано місцевого мешканця 1993 року народження.
 
Останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.
 
Крім того, прокурором направлено до Ленінського районного суду  Запоріжжя клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Проте судом відмовлено в задоволенні даного клопотання з одночасним обранням запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Категорично не погоджуючись з даним рішенням суду, прокурором у даному проваджені готується апеляційна скарга.
 
Санкція статті за вказаним кримінальним правопорушенням передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2133