Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2018

Засуджено зловмисника, який погрожував вчиненням терактів на території Василівського району області, якщо йому не перерахують 50 тис. грн.

За принципової позиції прокуратури, сьогодні, 31 травня, засуджено зловмисника, який погрожував вчиненням терактів на території Василівського району, якщо йому не перерахують 50 тис. грн.
 
Нагадаємо, що у квітні правоохоронці затримали чоловіка, який анонімно подзвонивши до чергової частини Василівського відділу поліції, погрожував вчиненням терактів на території вищезгаданого району, якщо йому не перерахують вказану суму грошових коштів.
 
 Відтак, проведеною після надходження повідомлення перевіркою об’єктивних підстав вважати, що готується вчинення терактів на території згаданого району, встановлено не було. З огляду на викладене, правоохоронцями було розпочато кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян та знищення об’єктів власності.
 
Завдяки вжитим скоординованим спільним заходам Василівського відділу Енергодарської місцевої прокуратури та Василівського ВП, було встановлено особу правопорушника, яким виявився житель с. Мала Білозерка Василівського району. Зловмисника того ж дня, через декілька годин після неправдивого повідомлення, було затримано в порядку ст. 208 КПК України, а вже 17 квітня  Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури погоджено та вручено останньому повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від двох до шести років).
 
Ухвалою слідчого судді Василівського районного суду за погодженим з прокурором клопотанням, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під варто.
 
У подальшому Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури було затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у вказаному кримінальному для розгляду по суті.
 
Стороною обвинувачення у ході досудового розслідування було зібрано вичерпні та беззаперечні докази вини злочинця, з огляду на які, судом винесено обвинувальний вирок, яким особу визнано винною за пред’явленим обвинуваченням та за наполегливої позиції прокурора, засуджено до 2 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2347