Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Органи прокуратури області запобігли незаконному звільненню від покарання засудженої особи, яка обвинувачується у вбивстві

Реагуючи на критичну публікацію в ЗМІ під назвою «В Запорожье мужчину, который убил отца на глазах у трехлетней девочки, едва не отпустилли по рекомендации органа пробации», прокуратура Запорізької області повідомляє наступне:
 
На обліку Дніпровського райсектору Запорізького міськрайвідділу уповноваженого органу з питань пробації з квітня 2016 року перебував   засуджений вироком Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України до 5 років позбавлення волі з випробуванням на 1 рік громадянин Т.
 
У січні 2018 року посадовими особами Дніпровського РС Запорізького МРВ до Ленінського районного суду м. Запоріжжя направлено подання про звільнення Т. від відбування покарання, оскільки він не допустив порушень умов його відбування та має позитивні характеристики. При цьому орган пробації укрив від суду інформацію про скоєння громадянином Т. в період іспитового строку нового злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.
 
Лише завдяки обізнаності прокурора у наявності відносно Т. кримінального провадження за новим, більш тяжким злочином, та висловленням під час судового розгляду заперечень проти задоволення вказаного подання, 22.02.2018 судом було відмовлено у звільнені громадянина Т. від відбування покарання.
 
Крім того, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 за результатами перевірки законності та обґрунтованості звернення посадовими особами Дніпровського РС Запорізького МРВ уповноваженого органу з питань пробації до суду, виявлені істотні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства. На підставі вищевказаного, начальнику філії ДУ «Центр пробації»  внесений документ реагування.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2737