Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

На початку 2018 року правоохоронними органами області викрито 54 корупційних кримінальних правопорушення серед яких більшість тяжкі та особливо тяжкі

Принципова, послідовна і ефективна боротьба з корупцією є пріоритетним завданням правоохоронних органів, зокрема органів прокуратури. На цьому пріоритетному напрямку, діяльності прокуратурою Запорізької області ведеться постійна напружена робота, яка вже нинішнього року принесла значні результати.
 
Упродовж січня-квітня 2018 року правоохоронними органами області викрито 54 корупційних кримінальних правопорушення. Більша половина (40) цих правопорушень – тяжкі та особливо тяжкі.
 
Із загальної кількості виявлених, 4 правопорушення вчинені у складі ОГ і ЗО, 15 правопорушень вчинено у бюджетній системі (один з найбільших показників виявлених правопорушень цієї категорії по державі), 4 у сфері земельних відносин (друге умовне місце по державі), по 2 у паливно-енергетичному комплексі та у сфері освіти, а також 1 у сфері транспорту.
 
Під час розслідування цих кримінальних проваджень 9 осіб, яким оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, відсторонено від виконання повноважень на посаді (у провадженнях слідчих прокуратури – 5 та слідчих поліції – 4).
 
За результатами розслідування (без врахування прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері) скеровано до суду з обвинувальним актом 37 кримінальних проваджень (проти 29 у минулому році, або +27,6%) про корупційні діяння стосовно 47 осіб (проти 37, або +27%), з яких 4 заарештовано.
 
Кримінальними корупційними правопорушеннями завдано збитків на суму 218 млн. 677 тис.грн., з яких відшкодовано 177 млн. 485 тис. грн. (найбільша сума відшкодованих коштів серед областей). Питома вага відшкодованих збитків складає 81,2%.
 
За закінченими розслідуванням кримінальними провадженнями накладено арешт на майно на суму 18 млн. грн., на 69 тис. грн. – вилучено майна та цінностей (із арештованого), на 27 млн. 407 тис. грн.  – пред’явлено позови, із них інтересам держави чи територіальних громад – 26,5 млн. грн.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1934