Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

Мешканець Запоріжжя у межах програми «На тебе чекають вдома» добровільно повідомив правоохоронців про відмову у подальшій терористичній діяльності

Прокуратурою Запорізької області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 258-3 КК України (інше сприяння діяльності терористичній групі) стосовно мешканця міста  Запоріжжя, який за грошову винагороду, у період з червня 2014 року по лютий 2015 року брав участь у діяльності терористичних груп «Рубін» та «Батальйон Б-2», підконтрольних терористичній організації «Донецька народна республіка», які здійснювали збройний супротив силам АТО та добровольчим батальйонам України.        
 
Як встановлено органом досудового розслідування, громадянин К. здійснював охорону на контрольно-пропускних пунктах та перевірку документів осіб та  автомобільного транспорту на в’їзд та виїзд у м. Донецьку та м. Слов’янську Донецької області. 
 
Наприкінці лютого 2015 року К. добровільно вийшов із складу терористичних груп та у подальшому не брав участі у протиправній діяльності терористичних груп.
 
У квітні 2018 року у межах реалізації спеціальної програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома», К. добровільно повідомив УСБУ в Запорізькій області про відмову у подальшій терористичній діяльності та сприяв її припиненню шляхом надання викривальних та детальних показів про інших осіб, причетних до участі у діяльності терористичних груп, підконтрольних терористичній організації «ДНР». 
 
За наслідками перевірки громадянина К. встановлено, що останній не був керівником або організатором терористичної групи, а також не брав участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах.
 
З огляду на викладене, враховуючи положення ч. 2 ст. 258-3 КК України, 04.05.2018 процесуальним керівником у кримінальному провадженні подане клопотання до суду про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2125