Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

Прокуратура Запорізької області приділяє значну увагу протидії адміністративним корупційним правопорушенням

Боротьба з корупцією є одним з основних напрямків діяльності органів прокуратури.
 
Відтак прокуратура Запорізької області займає наступальну позицію в протидії корупції в регіоні, зокрема здійснюється послідовна та результативна робота щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
 
Протягом січня-квітня 2018 року правоохоронними органами області складено і направлено до суду 94 протоколи про корупційні правопорушення (торік 90 протоколів за відповідний період).
 
Майже удвічі збільшилась кількість осіб притягнутих судом до адміністративної відповідальності - у поточному році за учинення корупційних правопорушень притягнуто 55 осіб (проти 25 у минулому році), з яких 26 осіб – депутати сільських, селищних, міських, районних рад; 15 осіб – посадові особи юридичних осіб публічного права; 5 осіб – посадові особи місцевого самоврядування; 5 осіб – посадові особи інших органів державної влади; 3 особи – службові особи органів внутрішніх справ та 1 особа – службова особа митної служби.
 
За вчинення корупційних правопорушень у пріоритетних галузях суспільного життя до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб. З них: 7 притягнуто у паливно-енергетичному комплексі; 5 у сфері охорони довкілля; 4 у бюджетній сфері; 2 у сфері транспорту; 1 в агропромисловому комплексі.   
 
Підставами для притягнення осіб до відповідальності є порушення вимог фінансового контролю (42), порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів (13).

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1995