Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2018

Прокуратурою області покращено стан протидії організованій злочинності

Протягом січня-квітня 2018 року правоохоронними органами активізовано роботу з викриття стійких злочинних угруповань області. За вказаний період було викрито 7 стійких злочинних угруповань (за аналогічний період 2017 року – 2).
 
Одне з викритих стійких злочинних угруповань вчиняло злочини у бюджетній сфері (з шести викритих по Україні) та є угрупованням з корумпованими зв'язками (з восьми по Україні) та є угрупованням з корумпованими зв'язками (з восьми по Україні). Ще викрито 1 злочинне угруповання, яке вчиняло правопорушення у банківській системі (з трьох по державі). Також 1 угруповання діяло за участю неповнолітніх (з чотирьох викритих по Україні).
 
Загалом на території області у складі організованої групи вчинено 52 кримінальні правопорушення, з яких 6 правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, 5 – щодо виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, 2 – щодо незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, 1 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. У ході досудового розслідування встановлено 28 осіб, які вчинили злочини вказаної категорії.
 
За результатами розслідування до суду скеровано 7 обвинувальних актів щодо 62 кримінальних правопорушень.
 
Кримінальними правопорушеннями вказаної категорії завдано збитків на суму 1 646 тис. грн. Накладено арешт на майно на суму 3175 тис. грн. та пред'явлено цивільні позови на суму 1 646 тис. грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2040