Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

Зловмисник, який у власному помешканні вбив чоловіка, опинився на лаві підсудних

Запорізькою місцевою прокуратурою №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженню за ч.1 ст.115 КК України, а саме умисне вбивство, що мало місце у лютому нинішнього року.  
 
Відтак правоохоронцями було встановлено, що 12 лютого 2018 року, громадянин Б., 1984 року народження, знаходячись за місцем свого мешкання, під час розпиття алкогольних напоїв разом з громадянином Х., в результаті виниклого конфлікту наніс останньому численні удари руками та ногами. В результаті побиття зловмисник спричинив своїй жертві травму з ушкодженням внутрішніх органів, а також переломи кісток основи черепа, від яких потерпілий помер на місці.  
 
Після цього, громадянин Б. перемістив труп потерпілого до кабіни ліфту та затер ганчіркою сліди крові у під’їзді, задля приховання доказів вчиненого злочину.
 
За результатами злагодженої роботи процесуальних прокурорів Запорізької місцевої прокуратури №1, слідчих та оперативних співробітників Заводського ВП ДВП ГУНП в області шляхом проведення комплексу слідчих дій в стислі строки було встановлено особу злочинця.
 
Наразі Запорізькою місцевою прокуратурою №1 підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України, а саме умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.
 
За таких обставин, з метою виправлення обвинуваченого, примушування його до законослухняної поведінки, запобіганню вчиненню нових правопорушень, убезпечення суспільства від його протиправних дій відносно Б. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За результатами розслідування обвинувальний акт відносно громадянина Б. скерований до Заводського районного суду Запоріжжя для розгляду по суті.
 
Санкція за вчинений злочин передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2107