Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

Прокурор Запорізької області підписав скарги до Вищої ради правосуддя щодо дисциплінарного проступку суддів апеляційного суду Запорізької області та Жовтневого районного суду міста Запоріжжя, які під час судового розгляду провадження за обвинуваченням Гречковського та Бондаренко допустили порушення вимог чинного законодавства

Останнім часом все частішими є випадки, коли окремі зацікавлені особи поширюють через сумнівні інтернет-ресурси недостовірну інформацію щодо начебто бездіяльності органів прокуратури у справі притягнення до кримінальної відповідальності «екс-смотрящього» Анісімова та його поплічників Гречковського і Бондаренко.
 
Тим часом, прокуратура Запорізької області продовжує відстоювати принципову, безкомпромісну та наступальну позицію відносно покарання вищевказаних осіб.
 
Разом з тим, ми звертаємось до представників всіх ЗМІ, які цінують свою репутацію та керуються об’єктивністю в подачі інформації, закликаючи спиратись на перевірену інформацію з офіційних джерел, не піддаючись на маніпуляції сторонніх сил.  
 
Відтак повідомляємо, що сьогодні, 20 квітня, прокурором Запорізької області Валерієм Романовим підписано скарги до Вищої ради правосуддя щодо дисциплінарного проступку суддів апеляційного суду Запорізької області та Жовтневого районного суду міста Запоріжжя, які під час судового розгляду кримінального провадженням за обвинуваченням Гречковського А.А. та Бондаренко О.В. допустили порушення вимог чинного законодавства.
 
Зокрема, судді апеляційної інстанції під час апеляційного перегляду справи допустили порушення конституційних прав обвинувачених та протягом 8 місяців слухання по справі, жодного разу не вирішували питання про продовження строків тримання їх під вартою. «Вінцем» судового розгляду стало скасування 16.03.18 обвинувального вироку суду першої інстанції з формальних мотивів, нібито незаконного визначення складу суду.
 
Найбільш дивує та обурює те, що, скасовуючи обвинувальний вирок суду та направляючи справу на новий судовий розгляд, судді апеляційної інстанції з незрозумілих причин змінили запобіжний захід колишньому депутату Запорізької міської ради та «економісту» Анісімова Є.О. - Бондаренко О.В. з тримання під вартою на (увага!) домашній арешт у нічний час доби. І це при тому, що Бондаренко обвинувачується у вчиненні у складі злочинного угруповання, створеного Анісімовим, низки вимагань майна та грошових коштів у суб’єктів господарювання, за які їй загрожує покарання на строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а організатор злочинів Анісімов перебуває у розшуку та у грудні 2017 року повідомлений прокуратурою області про вчинення додаткових злочинів у складі злочинної організації.
 
Можна лише здогадуватись про що може домовитись Бондаренко з Анісімовим, перебуваючи на волі.
 
Окрім цього, судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя, під час судового розгляду зазначеної справи в суді першої інстанції позбавили сторону обвинувачення можливості у встановленому законом порядку довести вчинення обвинуваченими Гречковським та Бондаренко злочинів у складі організованої групи, незаконно повернувши прокурору надані ним раніше та прийняті судом докази вчинення злочинів у складі злочинного угруповання.
 
Крім того, у судових дебатах по справі зазначені судді порушили право обвинувачених на захист, відмовивши їм у запрошенні інших захисників та оголосивши вирок за відсутності обвинувачених. Чи були певні мотиви в цих діях – питання риторичне.
 
Тож зважаючи на вищевказані факти, прокуратура Запорізької області з нетерпінням очікує на оцінку дій суддів Запорізької області від Вищої ради правосуддя та продовжує займати принципову та безкомпромісну позицію щодо  необхідності притягнення представників організованої злочинної групи Анісімова-Бондаренко-Гречковського до передбаченого законом справедливого покарання.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2100