Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2018

На лаві підсудних опинився оперуповноважений, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в мешканця Києва

Прокуратурою Запорізької області завершено досудове розслідування та 17.04.2018 направлено до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України відносно оперуповноваженого одного з районних відділень поліції Запорізької області, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
 
Нагадуємо, що 11 лютого поточного року прокуратурою області спільно з Запорізьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки поліції викрито та затримано оперуповноваженого одного з районних відділень поліції Запорізької області, який вимагав та одержав від мешканця міста Києва неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів США, за повернення транспортного засобу, раніше викраденого у вказаної особи.
 
Завдяки наполегливій позиції прокуратури області апеляційним судом Запорізької області за скаргами процесуального прокурора скасовані незаконні ухвали слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Геєць Ю.В., якими відмовлено у задоволенні клопотань прокурора як у відстороненні від займаної посади, так і в обранні оперуповноваженому, затриманому у вчиненні тяжкого корупційного злочину, запобіжного заходу у виді тримання під вартою із правом внесення застави, звільнивши останнього з - під варти в залі суду.
 
Тільки апеляційною інстанцією частково враховано доводи сторони обвинувачення щодо законності висунутої оперуповноваженому підозри та обрано останньому запобіжний захід у виді домашнього арешту, а також працівника поліції відсторонено від займаної посади.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2524