Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

Прокуратурою Запорізької області викрито групу зловмисників, якими через підприємства з ознаками фіктивності конвертовано понад 110 млн. грн.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва, за наслідками якого спричинено велику шкоду державним інтересам.
 
В ході розслідування кримінального провадження була виявлена група зловмисників, до складу якої входили колишній працівник внутрішньої безпеки податкової. Вказаними особами організовано діяльність підприємств з ознаками фіктивності та завдяки реквізитам вищевказаних підприємств, зловмисники проводили безтоварні господарські, з метою конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, чим сприяли підприємствам, контрагентам реального сектору економіки, у штучному формуванні податкового кредиту в ПДВ та отриманні податкової вигоди у вигляді зниження суми ПДВ, що підлягала б сплаті до бюджету. В наслідок цього через рахунки ФСПД конвертовано понад 110 млн. грн.
 
Під процесуальним керівництвом працівників відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Запорізької області, за участю працівників податкової міліції, у провадженні проведено 15 обшуків. За результатами обшуків вилучено 11 печаток, документи первинного бухгалтерського обліку, чорнові записи, а також комп’ютерна техніка, яка використовувалась у злочинній діяльності.
 
На банківські рахунки фіктивних підприємств накладено арешт на грошові кошти на загальну суму понад 1,3 млн. грн.
 
На теперішній час у кримінальному провадженні відпрацьовуються підприємства-вигодонабувачі, які користувалися послугами конвертаційного центру, збір доказів з метою притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2149