Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Прокурор Запорізької області оглянув місце злочину та взяв під особистий контроль вбивство громадянина Марокко в Запоріжжі (фото)

Прокурор Запорізької області Валерій Романов приділяє особливу увагу роботі в напрямку розкриття умисних вбивств, адже життя громадян є найвищою цінністю в Українській державі.
 
Відтак значна увага до даного питання керівництвом прокуратури принесла конкретний результат - у 2017 році було розкрито 9 умисних вбивств, вчинених у минулих роках, що є більше ніж за останні 5 років та є другим умовним показником серед областей по державі. Загалом, завдяки злагодженій роботі правоохоронців, торік було розкрито 93% злочинів цієї категорії.
 
Окрім цього протягом 2017 до суду направлено 97 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях за фактами умисних вбивств, що є також одним з найбільших показників по державі.
 
Завдяки вжитим заходам, у тому числі координаційного характеру, вже у 2018 році зменшилась кількість скоєних вбивств (20 проти 32 за І квартал минулого року), а 90% цих злочинів розкрито (18).
 
Також за 3 місяців 2018 року розкрито 6 умисних вбивств, скоєних у минулі роки, що знову ж таки є одним з найвищих показників по Україні.
 
Продовжуючи наступальну позицію в розкритті умисних вбивств, сьогодні, 13 квітня, прокурор Запорізької області Валерій Романов та перший заступник прокурора області Василь Карман особисто прибули на місце злочину, скоєнного в умовах неочевидності, де було виявлено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті в сквері на переході проспекту Соборного та вулиці Верхньої в Запоріжжі. Адже від якісно проведених першочергових слідчих дій, зокрема огляду місця злочину, залежить подальше розкриття даного злодіяння.
 
В ході огляду місця події було встановлено, що потерпілим є громадян Марокко, який навчався в одному з університетів міста та смерть якого настала в результаті однієї колото-різаної рани в області шиї.
 
Прокурор області, оглянувши місце злочину, надав необхідні вказівки правоохоронцям та взяв хід розслідування вбивства під особистий контроль.
 
Наразі проводяться усі необхідні слідчо-оперативні заходи, спрямовані на затримання злочинця.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2145