Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2018

За отримання неправомірної вигоди на лаві підсудних опинились працівники Запорізького регіонального управління водних ресурсів

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Запорізької області завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо вимагання та одержання працівниками Запорізького регіонального управління водних ресурсів неправомірної вигоди.
 
Нагадуємо, що заступник начальника Запорізького регіонального управління водних ресурсів, діючи спільно із начальником вказаного управління, матеріали стосовно якого виділено в окреме провадження у зв’язку із оголошенням його у розшук, одержала від представника ліцензійної організації раніше обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 15 тис. грн. за позитивне погодження розрахунку – обґрунтування потреби у воді та водовідведення одному з підприємств м. Запоріжжя.
 
Під час досудового розслідування за клопотанням прокурора судом підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте остання скористалася передбаченою законодавцем можливістю та внесла заставу.
 
Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) направлено до суду для розгляду по суті.
 
Крім того, до суду також направлено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України стосовно гідролога Запорізького регіонального управління водних ресурсів, яка діючи спільно із начальником вказаного управління, матеріали стосовно якого виділено в окреме провадження у зв’язку із оголошенням його у розшук, одержала від представника ліцензійної організації раніше обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 14 тис. грн. за надання позитивних пропозицій Держводагенству з метою подальшого погодження ним нормативів використання питної води комунальним підприємствам області.
 
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2476