Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2018

Головного інспектора ВП «Запорізька АЕС» притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Прокуратура Запорізької області продовжує активну роботу на пріоритетному напрямку діяльності, а саме - боротьба з корупцією. Зокрема продовжується регулярне виявлення адміністративних правопорушень в додержанні вимог антикорупційного законодавства посадовими особами.
 
Відтак, в рамках проведеної спільної перевірки органів прокуратури області та Нацполіції з питань додержання вимог антикорупційного законодавства виявлено порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в діях однієї із посадових осіб ДП НАЕК «Енергоатом».
 
Встановлено, що головний інспектор ВП «Запорізька АЕС» В. в порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив свого безпосереднього керівника про наявність у нього конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів під час прийняття рішення про додаткове преміювання близької особи.
 
За вказаним фактом 27.02.18 Управлінням захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції України стосовно В. складено протоколи за ч.1 ст.2 ст.172-7 КУпАП.
 
Енергдарським місцким судом за результатами розгляду адміністративної справи указану особу визнано винною з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2370