Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив без змін постанову щодо директора КП «Абрис», який вчинив адміністративне правопорушення пов’язане з корупцією

Апеляційний суд підтримав позицію Токмацької місцевої прокуратури та залишив без змін постанову райсуду щодо директора Комунального підприємства Токмацької міської ради «Абрис», якого визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 
За результатами розгляду скарги директора Комунального підприємства Токмацької міської ради «Абрис» 09.02.2018 апеляційним судом взято до уваги доводи прокуратури Запорізької області та рішення місцевого суду щодо визнання винним вищезгаданого керівника підприємства, у вчиненні вищезгаданого адміністративного правопорушення, залишено без змін, скаргу порушника – без задоволення.
 
Нагадаємо, за результатами проведеної спільної перевірки Токмацької місцевої прокуратури та Нацполіції з питань додержання посадовими особами вимог антикорупційного законодавства, виявлено порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» в діях директора Комунального підприємства Токмацької міської ради «Абрис».
 
Встановлено, що директор зазначеного підприємства прийняв на роботу близьку особу, якій призначав премії, надбавки та доплати, таким чином в нього виник реальний конфлікт інтересів: тобто виникла суперечність між його приватним інтересом зумовленим сімейними стосунками та його службовими повноваженнями, наявність яких впливала на об’єктивність та неупередженість вчинення дій та прийняття рішень.
 
При цьому, директор підприємства, достовірно знаючи про наявність у його діях реального конфлікту інтересів, не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, Токмацьку міську раду Запорізької області, а також за місцем роботи, про наявність в нього реального конфлікту інтересів при складанні наказів про виплату премій, доплат та надбавок близькій особі.
 
За вказаним фактом порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» управлінням захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції України стосовно керівника підприємства складено протокол за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП.
 
Постановою Токмацького районного суду від 27.11.2017 указану особу було визнано винною з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2311