Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2018

Валерій Романов провів спільну нараду щодо стану додержання вимог законодавства при провадженні досудового розслідування за фактами невиплати заробітньої плати та стипендії (фото)

В прокуратурі Запорізької області, під головуванням прокурора області Валерія Романова пройшла спільна нарада щодо стану додержання вимог законодавства при провадженні досудового розслідування за фактами невиплати заробітньої плати, стипендії та прокурорського нагляду в цих питаннях.
 
В заході взяли участь заступники прокурора області а також керівництво органів поліції.
 
«Станом на 1 січня поточного року за даними обласного управління статистики заборгованість економічних активних підприємств регіону з виплати зарплати перевищила суму у 111 млн. грн. Законну винагороду за працю не отримали понад 7 тис. працівників. Вдумайтесь у ці цифри, за кожною з них стоїть конкретна людини, конкретна родин. Звісно, існують певні об’єктивні причини, які зумовлюють вказане становище, але є і суб’єктивні, коли керівники підприємств умисно не виплачують зарплату, доводячи у такий спосіб своїх працівників до зубожіння, а в окремих випадках і штовхають до скоєння злочинів, щоб прогодувати родину.  
У сенсі останньої тези на правоохоронні органи покладається завдання реагувати на порушення права особи на оплату праці, щоб кожний винний посадовець поніс передбачену законом відповідальність», - зазначив Валерій Романов.
 
Очільник обласної прокуратури підкреслив, що наразі слідчими поліції розслідується лише 38 таких проваджень.  
 
Валерій Романов звернувся до присутніх, зазначивши, що розслідування проваджень про невиплату зарплати не викликає особливих складностей, тож виправдань тяганині слідства бути не може.
 
«Кожний керівник слідчого підрозділу органів поліції і місцевої прокуратури має раз і назавжди запам’ятати, що завданнями кримінального провадження є захист прав і законних інтересів громадян. Невжиття вами заходів до забезпечення виконання цих імперативних приписів Закону – пряма дорога до накладення стягнень. Маю надію, що з сьогоднішньої наради ви зробите належні висновки та переглянете підходи до організації роботи на вказаному важливому напрямі», - зазначив прокурор області.
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1963