Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2018

Під головуванням прокурора Запорізької області відбулась міжвідомча нарада з питань протидії злочинам у сфері довкілля (фото)

Сьогодні, 2 березня, під головуванням прокурора Запорізької області Валерія Романова відбулась міжвідомча нарада правоохоронних органів та інших суб’єктів протидії злочинності Запорізької області, щодо питання протидії злочинам у сфері довкілля та забезпечення екологічної безпеки населення.
 
В нараді взяли участь керівники правоохоронних органів області – Національної поліції та УСБУ, а також очільники Запорізької облдержадміністрації та Запорізької обласної ради.
 
Прокурор Запорізької області наголосив на надзвичайній актуальності даної тематики для Запорізького регіону, та, в своєму виступі торкнувся основних проблемних питань в цій сфері.
 
 «Наявність значних промислових потужностей зумовлюють необхідність більш прискіпливого ставлення органів правопорядку, контролю та влади до проблем викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря та водні об’єкти, вирубування зелених насаджень, які, як усім відомо, є «легенями» нашої планети. Два роки поспіль нами вживаються системні заходи до забезпечення законності на вказаних напрямах, однак органами державного контролю виконанню своїх прямих службових обов'язків належної уваги не приділяється. Проведеною у грудні минулого року координаційною нарадою констатовано, що діяльність останніх не відповідає вимогам і законодавства, і сьогодення. Ми відреагували на ці факти і відповідні подання Генерального прокурора наразі розглядаються Кабінетом Міністрів України», - зазначив Валерій Романов.
 
Також очільник прокуратури області нагадав присутнім про затриманого на отриманні неправомірної вигоди начальника обласної екологічної інспекції, адже цей резонансний факт став показовим та кричущим.
 
Прокурор області звернувся до керівництва органів державного контролю та закликав до налагодження більш тісної та плідної співпраці з органами правопорядку, а також роботи не на статистику, а на реальний результат.
 
Торкнувся очільник прокуратури області і проблематики вирубування лісосмуг в регіоні:
 
«Є запитання до органів місцевої влади і місцевого самоврядування. Не перший рік ми намагаємося вирішити проблему безхазяйних лісових насаджень, що часто-густо стають предметом злочинного промислу. Нажаль, усі направлені з цього приводу листи і проведені наради лишились декларацією – проблема до кінця не вирішена», - зазначив Валерій Романов.
 
Наостанок прокурор області закликав присутніх активізувати свої зусилля в напрямку протидії злочинам проти довкілля, що в свою чергу має принести значний результат вже в нинішньому році.
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2144