Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2018

Органами прокуратури викрито посадових осіб Управління соцзахисту населення Пологівської райдержадміністрації, які вчинили розтрату майже 1,5 млн. грн. державних коштів

Органами прокуратури Запорізької області приділяється особлива увага розслідуванню злочинів, пов’язаним з привласненням та розтратою бюджетних коштів.
 
Відтак завдяки ініціативі керівництва прокуратури області було вперше в державі запроваджено практику ретельної перевірки законнсті використання бюджетних коштів, які виділяються як соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам.
 
Результатом такої роботи стало викриття співробітниками УСБУ та прокуратури зловмисників, серед яких були службові особи Управління праці та соціального захисту населення Вознесенівського району Запоріжжя та мешканці Макіївки, які діючи у складі злочинної організації, умисно, за розробленою схемою, заволоділи відповідними бюджетними коштами та спрямовували їх на фінансування так званої «ДНР».
 
Варто відзначити, що завдяки активній роботі вищезгаданих відомств досудове розслідування закінчено і дана резонансна справа вже розглядається у суді.
 
Наразі місцеві прокуратури області підхопили ініціативу в напрямку виявлення подібних злочинів, що вже принесло відповідні результати.
 
Відтак в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (Зловжинвання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, що здійснюється під процесуальним керівництвом Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури,  було встановлено, що посадові особи Управління соціального захисту населення Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області, в період часу з 01.06.2016 по 31.08.2017 зловживаючи своїм службовим становищем в частині не здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання (перебування) складали підроблені акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, які в подальшому подавались на засідання районної комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО.
 
На підставі вказаних актів районною комісію з питань призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО прийнято позитивне рішення щодо здійснення соціальних виплат внутрішньо-переміщеним особам. В результаті складання підроблених актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та прийняття рішень районної комісії за вищевказаний період здійснено соціальних виплат на загальну суму понад 1,346 млн. грн., що є тяжкими наслідками.
 
         В ході досудового розслідування повідомлено про підозру посадовим особам Пологівського РУСЗН у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2578