Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2018

На лаві підсудних опинилась жінка, яка вчинила смертельну ДТП

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 Запорізької області скеровано до Запорізького районного суду обвинувальний акт відносно громадянки Ч., яка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.
 
Так, в середині жовтня 2017 року, громадянка Ч., керуючи автомобілем «Hyundai IX 35», їдучі по автодорозі «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя» поблизу с. Миколай-Поле, зі швидкістю, яка перевищує допустиму швидкість руху на вказаній ділянці дороги, перед зміною напрямку руху, не переконалась, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, змінила напрямок руху вправо, виїхала на праве узбіччя де допустила занос та перекидання свого автомобіля.
 
В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля   загинула на місці події, а інший пасажир отримала тяжкі тілесні ушкодження. 
 
Санкція статті за вказаним кримінальним правопорушенням передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2647