Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2018

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Запорізької області та залишив без змін постанову райсуду щодо депутата Запорізької міськради, якого визнано винним у порушенні вимог фінансового контролю

За результатами розгляду скарги депутата Запорізької міської ради 09.02.2018 апеляційним судом взято до уваги доводи прокуратури Запорізької області та рішення місцевого суду щодо визнання винним вищезгаданого депутата у порушенні вимог фінансового контролю залишено без змін, скаргу порушника – без задоволення.
 
Нагадаємо, за результатами проведеної спільної перевірки органів прокуратури області та Нацполіції з питань додержання посадовими особами вимог антикорупційного законодавства, виявлено порушення вимог фінансового контролю в діях одного з депутатів Запорізької міської ради.
 
Встановлено, що депутат В., у порушення вимог ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, шляхом внесення відомостей до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, про суттєві зміни в майновому стані щодо придбаного у лютому минулого року у власність автомобілю марки Ford Mondeo, 2012 року випуску, вартістю 338 тис. грн. (перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня минулого року).
 
За вказаним фактом порушення вимог фінансового контролю 29.11.2017 управлінням захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції України стосовно депутата міськради В. складено протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
 
Постановою Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 02.01.2018 указану особу визнано винною з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2165