Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2018

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб КП «Соцкомуненергія», які зловживаючи службовим становищем створили небезпеку для життя і здоров’я людей та довкілля

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 241, ч. 2 ст. 364 КК України.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що посадові особи комунального підприємства «Соцкомуненергія» Запорізької обласної ради, діючи умисно, зловживаючи службовим становищем, маючи у користуванні нерухоме майно, а саме котельні, які є спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що обліковуються на балансі комунальних установ та закладів Запорізької області, лише протягом 2017 року уклали з останніми 10 договорів про постачання пари та гарячої води на загальну суму понад 7 мільйонів гривень та здійснювали господарську діяльність по виробництву теплової енергії, шляхом спалювання газу та твердого палива без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, що призвело до тяжких наслідків, а також створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля.
 
Наразі, встановлюються усі обставини вчинення даних кримінальних правопорушень та розмір заподіяної шкоди.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2361