Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2018

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження стосовно двох суддів Якимівського районного суду, які постановили завідомо неправосудні рішення про надання у власність земельних ділянок, розташованих у прибережній захисній смузі Азовського моря, загальною вартістю понад 20 млн. грн.

Прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.1 ст.375 КК України (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) стосовно двох суддів Якимівського районного суду Запорізької області, які упродовж 2008-2009 років постановили 20 завідомо неправосудних рішень про надання у власність мешканцям Якимівського району для ведення особистого селянського господарства 31 земельної ділянки, загальною вартістю понад 20 млн. грн., а також 11 рішень про зміну цільового призначення цих земель під розміщення будинків для відпочинку.
 
Зазначені земельні ділянки розташовані у прибережній захисній смузі Азовського моря на косах Федотова та Пересип на землях Кирилівської селищної ради Якимівського району. Відповідно до вимог чинного законодавства землі, зайняті прибережними захисними смугами вздовж морів, не можуть передаватися у приватну власність та можуть використовуватися лише на умовах оренди  і лише для будівництва санаторіїв та інших лікувально – оздоровчих закладів.
 
Надалі, мешканці Якимівського району за договорами дарування відчужили земельні ділянки на користь засновника підприємства, представники якого через рішення вказаних суддів змінили їх цільове призначення під розміщення будинків для відпочинку.
 
Довідково: санкція за вчинений злочин передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3576