Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2018

На лаві підсудних опинились члени злочинного угруповання, які систематично вимагали неправомірну вигоду за виділення на території кладовища місць для поховання померлих

Прокуратурою Запорізької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, поєднане з вимаганням, вчинене організованою групою).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що керівником одного з підрозділів Спеціалізованого комунального підприємства «Запорізька ритуальна служба» було організовано злочинне угруповання у складі 3 осіб, незаконна діяльність якого упродовж 2017 року полягала у систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у фізичних осіб за виділення на території «Південного» кладовища місць для поховання померлих.
 
Обвинувальний акт відносно членів організованої групи направлено до Комунарського районного суду м. Запоріжжя для розгляду по суті.
 
Довідково:
Санкція частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2678