Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2017

Прокуратурою області передано до суду обвинувальні акти стосовно колишніх генерального директора ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та директора приватного підприємства

Прокуратурою Запорізької області затверджено та передано до суду обвинувальні акти стосовно колишніх генерального директора ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та директора приватного підприємства за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів, передбачених ч.4. ст.28 ч.5 ст.191 та ч.1 ст.255 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації).
 
Окрім цього дії службової особи приватного підприємства додатково кваліфіковано за ст.113 КК України (Диверсія).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2009-2015 рр. обвинувачені діючи у складі злочинної організації на шкоду економічній безпеці України спільно зі службовими особами компанії - найбільшого виробника алюмінію Російської Федерації, яка володіла контрольним пакетом акцій ПАТ «ЗАлК», незаконно, шляхом виведення з експлуатації, демонтажу та продажу за суттєво заниженою ціною майна комбінату фактично зруйнували зазначений об’єкт, який мав важливе народногосподарське та оборонне значення для Української держави.
 
            Довідково:
 
Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Дії, передбачені ч. 1 ст. 255 КК України, караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років
 
Вчинення злочину, передбаченого ст. 113 КК України тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2346