Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2017

Встановлено особу та оголошено в розшук «тітушку» у білій балаклаві, який провокував учасників акції протесту під ЗОДА 26 січня 2014 року

В ході розслідування слідчим відділом прокуратури Запорізької області кримінального провадження щодо участі цивільних осіб (так званих «тітушок») у масових заворушеннях, спрямованих на насильницький розгін учасників акції протесту, яка мала місце 26 січня 2014 року біля приміщення Запорізької обласної державної адміністрації, встановлено причетність до скоєння указаного злочину колишнього працівника одного із спеціальних підрозділів органів внутрішніх справ.
 
Даний зловмисник у білій балаклаві був зафіксований на фото та відео рядом ЗМІ у вищезгаданий день.
 
Ураховуючи достатність та беззаперечність зібраних в ході розслідування доказів, 14.12.2017 вказаному правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення).
 
У зв’язку з тим, що на цей час місцезнаходження підозрюваного не відоме та він переховується від органу досудового розслідування, прокуратурою області його оголошено у розшук. З цих же підстав до суду готується клопотання про обрання підозрюваній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2672