Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2017

Прокуратура домоглась повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки вартістю понад 3 млн. грн.

Завдяки вжитим Запорізькою місцевою прокуратурою №2 заходам державі вдалося повернути земельну ділянку, розташовану у найбільш економічно привабливому районі міста, яка належить до категорії земель житлової та громадської забудови, площею 0,5178 га та вартістю понад 3 млн. грн.
 
У травні 2016 року Запорізькою місцевою прокуратурою №2 пред’явлено до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя позовну заяву в інтересах держави в особі Запорізької міської ради, Державної інспекції сільського господарства у Запорізькій області про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, зобов’язання звільнити земельну ділянку, розташовану на перехресті вул. Перемоги та бульвару Центрального і повернути її власнику землі – територіальній громаді Запоріжжя в особі Запорізької міської ради.
 
В суді вдалось довести, що відповідачем у порушення вимог законодавства самовільно зайнято земельну ділянку, шляхом розташування платної охоронюваної автостоянки на перехресті вул. Перемоги та б. Центрального, внаслідок чого міська рада була позбавлена можливості реалізації повноважень власника щодо володіння, користування та розпорядження земельною ділянкою.
 
Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя позов прокурора задоволено у повному обсязі, та прокуратурою забезпечено його виконання, в частині звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та її повернення за актом прийому-передачі власнику – територіальній громаді м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2417