Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2017

Під вартою опинились зловмисники, які погрожуючи насиллям, забрали в мешканки Запоріжжя 14 тис. доларів США

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на мешканку м. Запоріжжя, що мало місце у ніч на 28.11.2017.
 
У ході проведення досудового розслідування встановлено, що 4 мешканці сусідніх областей, які останнім часом мешкали на території м. Запоріжжя,  шляхом проникнення до житла, із застосуванням предмета, схожого на пістолет, погрожуючи фізичним насиллям, заволоділи коштами мешканки Запоріжжя у сумі понад 14 тис. доларів США.
 
Завдяки оперативним діям працівників карного розшуку ГУНП в Запорізькій області вдалось у найкоротший термін встановити місцезнаходження розбійників та затримати їх, попередивши можливі подальші злочинні дії.
 
Наразі усіх 4 осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено письмові повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, яке кваліфікується як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечного для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном в особливо великому розмірі.
 
Покарання за вказаний злочин передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Орджонікідзевським судом 30.11.2017 розглянуто та задоволено клопотання сторони обвинувачення. Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення альтернативної грошової застави.
 
Тривають першочергові слідчі дії.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2208