Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2017

Слідчі прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно співробітника патрульної поліції, який вимагав та одержав неправомірну вигоду від водія

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Запорізької області завершено досудове розслідування стосовно інспектора Управління патрульної поліції у м. Запоріжжі.
 
Нагадуємо, що працівник поліції вимагав та одержав від водія неправомірну вигоду у розмірі 8 тис. грн. за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
 
Із лав патрульної поліції «горе-правооронця» звільнено.
 
Під час досудового розслідування прокуратура вимагала обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте судом, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
На майно правоохоронця накладено арешт.
Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) направлено до суду для розгляду по суті.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Лише поточного року прокуратурою області у вчинення злочинів викрито 6 працівників Управління патрульної поліції у м. Запоріжжі, 3 з яких на отриманні неправомірної вигоди. Обвинувальні акти у вказаних провадженнях також направлені до суду.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2254