Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

Прокуратура забезпечила повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки вартістю майже 33 млн. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 забезпечено реальне виконання судового рішення про зобов’язання повернути земельну ділянку в Шевченківському районі м. Запоріжжя вартістю майже 33 млн. грн.
 
Так, у березні цього року Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 пред’явлено до господарського суду Запорізької області позовну заяву в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до одного з приватних товариств про зобов'язання повернути територіальній громаді земельну ділянку площею 1,5667 га по вул. Чарівній  в Шевченківському районі м. Запоріжжя.
 
Судом встановлено, що одне з підприємств у 2007 році отримало на 10 років в оренду земельну ділянку для розташування супермаркету. Проте, незважаючи на закінчення строку дії договору оренди землі, товариство з обмеженою відповідальністю до цього часу не повернуло її орендодавцю за актом прийому передачі.
 
Більше того колишній орендар упродовж останніх кількох років не сплачував плату за землю до бюджету міста та продав будівлю супермаркету іншому суб'єкту господарювання.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області від 06.06.2017 позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено в повному обсязі.
 
Наразі місцевою прокуратурою забезпечено повне реальне виконання вказаного судового рішення щодо повернення земельної ділянки Запорізькій міської ради,  шляхом підписання акту приймання — передачі земельної ділянки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2103