Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2017

Організатор серії резонансних вбивств, за принципової позиції органів прокуратури області, засуджений до довічного позбавлення волі

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 07.09.2017 залишено без змін вирок апеляційного суду Запорізької області від 04.05.2016 року, яким було задоволено апеляційну скаргу прокурора відділу прокуратури області та скасовано вирок Запорізького районного суду області в частині засудження Рохкіна А.С.  до 15 років позбавлення волі за організацію  кількох убивств, постановлено новий вирок яким останнього засуджено до довічного позбавлення волі.
 
Нагадаємо, що мешканці Дніпропетровської області, а саме Рохкін А.С., який працював директором агентства нерухомості «Добробут», розташованого в м. Нікополі та був організатором злочинів, при пособництві Черниша А.А. та Кишинської Ю.Ю., разом зі Стрілецьким О.П., який виступав безпосереднім виконавцем вбивств, в період часу з липня по вересень 2008 року з метою заволодіння квартирами громадян, які зловживали спиртними напоями вчинили умисне вбивство 3 осіб при обтяжуючих обставинах.
 
Хід судового розгляду вказаної справи неодноразово висвітлювався у засобах масової інформації, захисники підсудних у численних виступах на шпальтах місцевих видань наголошували на непричетність їх підзахисних до інкримінуємих  їм злочинів та намагалися таким чином створити  умови для уникнення вбивцями відповідальності за  вчиненні ними тяжкі злочини. Слідчим відділом прокуратури області проводилось досудове слідство у декількох провадженнях за заявами підсудних щодо тиску на них з боку правоохоронців при розслідування справи та підтримання обвинувачення в суді. Всі провадження закритті через не підтвердження викладених у заявах фактів тиску з боку правоохоронців. Законність закриття прокуратурою проваджень підтверджена судовими рішеннями  I та II інстанцій.
  
Прокуратурою області завдяки  професійному підтриманню державного обвинувачення вдалося довести у судах двох інстанцій провину вказаних осіб у вчиненні жорстоких вбивств та орієнтували суд на призначення вбивцям максимальної міри покарання.
       
Вироком Запорізького районного суду Запорізької області від 16.04.2015 Рохкін А.С., як організатор вчинення злочину засуджений до 15 років позбавлення волі.
     
Не погоджуючись з надто м’яким покаранням організатору вчинення злочинів Рохкіну А.С. прокуратура області оскаржила вирок в цій частині в апеляційному порядку. Апеляційний суд області погодився з доводами прокурора про надто м’яке покарання призначене Рохкіну А.С., який ініціював, регулював і спрямовував  злочинну діяльність інших співучасників  вчинення злочину та своїм вироком призначив останньому максимальне покарання — довічне позбавлення волі. Наразі Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставлена справедлива крапка у цій резонансній справі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2840