Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2015

У Запоріжжі відправили за грати бойовика ДНР

Хортицький райсуд м. Запоріжжя підтримав позицію прокуратури Запорізької області та призначив дванадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна 29–річному жителю Маріуполя, який скоїв низку тяжких злочинів на користь терористичної організації ДНР.
Встановлено, що в травні минулого року чоловік разом з іншими невстановленими особами здійснив озброєний напад на блокпост Збройних сил України на території Першотравневого району Донецької області. Для того, щоб примусити українських військових вступити в лави самопроголошеної ДНР, злочинці викрали п'ятьох солдатів та утримували їх в захопленому приміщенні Маріупольської міськради. Окрім того, щоб зламати опір полонених, зловмисники під прикриттям місцевих жителів постачали військовим отруйну їжу.
Також встановлено, що злочинець разом з подільниками вкрав 4 автомати, кулемет, іншу зброю, а також понад 1,5 тисячі боєприпасів, які відібрали в українських військових.
В липні минулого року його затримали на території Донецької області. Матеріали щодо його злочинної діяльності були передані до ГУМВС України в Запорізькій області для проведення досудового розслідування. В жовтні минулого року прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі та викрадення двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.262 КК України (розбій, вчинений з метою викрадення зброї та боєприпасів за попередньою змовою групою осіб).
Прес-служба прокуратури Запорізької області
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3793