Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2015

Запорізька прокуратура домоглася реального покарання для горе-правоохоронців

Завдяки принциповій позиції прокуратури Запорізької області апеляційний суд Запорізької області визначив реальну міру покарання для двох колишніх працівників ДАІ, які обвинувачувалися у побитті та незаконному покаранні водія. Про це повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Андрій Рибалка.
Встановлено, що в листопаді 2012 року тоді ще працівники дорожньо-патрульної служби ДАІ міста Запоріжжя заради покращення показників безпідставно склали щодо водія адміністративний протокол про нібито керування автомобілем у стані сп’яніння. А коли чоловік почав сперечатися, побили його.
На початку 2013 року правоохоронцям було повідомлено про підозру за ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням насильства без ознак катування). Однак, попри тяжкість вчинених злочинів, суд першої інстанції призначив міліціонерам умовне покарання, мотивуючи таке рішення наявністю неіснуючих пом’якшуючих обставин
Відстоюючи свою позицію, прокуратура області оскаржила це рішення спочатку в апеляційному, а потім й у касаційному порядку. В березні цього року кримінальне провадження було направлено на новий судовий розгляд до апеляційного суду Запорізької області. Після повторного розгляду суд своїм вироком визначив для колишніх міліціонерів покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 та 5 років відповідно, з позбавленням спеціальних звань та права обіймати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю терміном на 2 роки.
Прес-служба прокуратури Запорізької області
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2877