Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.04.2017

Інформація щодо отримання правової допомоги

Останнім часом громадяни почали частіше звертатися до відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області з питаннями можливості отримання кваліфікованої правової допомоги, у тому числі безкоштовної.
 
У зв’язку з цим, прокуратура області інформує, що в Запорізькій області функціонує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Центр) до складу якого входять 4 місцеві центри – Перший та Другий Запорізькі місцеві центри, Мелітопольський та Бердянський.
 
Перший Запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх.
 
Другий Запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: місто Запоріжжя, майдан Профспілок, 5.
 
Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: місто Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99.
 
Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: місто Бердянськ, вул. Свободи, 115/8, 1-й поверх.
 
 
Запорізькі місцеві центри працюють з 9-00 до 18-00 год., а Мелітопольський та Бердянський центри з 8-00 до 17-00 год.. Суббота та неділя вихідні дні.
 
 
До основних видів послуг Центру відносяться:
 
- захист від обвинувачення;
 
- здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
 
- складання документів процесуального характеру.
 
 
 
Відповідно до вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правову допомогу мають такі категорії осіб:
 
- особи, до яких застосовано адміністративне затримання;
 
- особи, до яких застосовано адміністративний арешт;
 
- особи, які затримані за підозрою у вчиненні злочину;
 
- особи, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою. Така допомога надається протягом 72 годин з моменту затримання;
 
- особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 772